PRP tretman

CILJEVI I EFEKTI PRP TRETMANA:
Brzo i dugotrajnije uklanjanje bora,
poboljšanje rasta kose kod oba pola,
lečenje kože bez perioda oporavka.

Na dugačkoj listi anti-aging tretmana izdvaja se jedna od najnaprednijih, novih terapija pod imenom Platelet Rich Plasma (PRP), koji je sada u ponudi Kozmetičkog salona Milena. Prvi znak starenja je pojavljivanje finih linija i bora na licu, posebno na čelu i oko očiju i usta. U potrazi za još mlađim izgledom, mnogi traže pomoć estetskih i kozmetičkih stručnjaka kako bi ih eliminisali. Postoje brojni anti-aging tretmani koji će se baviti ovim problemom, ali se ovaj način izdvaja po mnogo čemu.

Interesantno je da se ovaj tretman koristi u medicini i hirurgiji još od 1975. godine, ali je tek nedavno uveden kao estetski tretman.

Da bi se pripremio PRP tretman, pacijentu se uzima mala količina krvi u prostorijama salona. Pošto se krv uglavnom sastoji od tečnosti, koja se zove plazma i crvenih, belih ćelija i trombocita, potrebno je da, u sledećam postupku, trombocite izdvojimo od drugih krvnih ćelija. Time dobijamo koncentrat trombocita i faktora rasta, koji su najvažniji u PRP tretmanu, jer su bogati proteinima.  Tako dobijeni serum je pet puta efikasniji od normalne krvi i to su u stvari vaše lične matične ćelije. Tokom PRP tretmana, taj koncentrat se ubzigava u tačno određeni sloj koze, čime se intenzivira napor tela i isporučuje se koncentrat trombocita direktno na područje gde je to potrebno. Ovaj tretman klasifikuje se kao regenerativna medicina ili regenerativno zdravlje.

Možete očekivati mekšu, glatkiju i sjajniju kožu. Optimalni rezultati se postižu nakon otprilike tri nedelje i traju do godinu dana. Nema rizika ili neželjenih efekata koji su poznati, i pogodan je za bilo koga. PRP tretman može se vrši samo u prostorijama salona i u kontrolisanim uslovima.

Ako želite da saznate više o PRP (Platelet Rich Plasma) ili planirate da se podvrgnete ovom tretmanu, zakažite termin radi zakazivanja konsultacija.

Author Info

Milena